Quote:
Originally Posted by spartacus
eu stiu, din auzite doar nu din experienta, ca a lucra prin union inseamna beneficii, pensie, medical, plata overtime, nu poti fi concediat doarca nu placi cuiva.pe aici pe la mine prin sat lumea isi doreste sa prinda un job prin union
|
Spartacus, daca Aramis n-a fost destul de clar, iti explic eu, pt ca firma la care lucrez are WU, si de curind au fost concediati peste 50 de muncitori (plus 11 din administratie) din ratiuni economice. 30 de WU sint de virsta pensionarii (peste 65 de ani), si s-ar fi putut pensiona linistiti, dar n-au facut-o, i-au impins afara pe cei cu vechime sub 15 , cu copii si familie. Daca tu imi spui cum "te protejeaza WU" ma bucur sa-mi schimb pararea. Un simplu muncitor incepe cu un salariu mai mare decit un contabil, dar desigur contribuie cu 10% la sindicat. Primeste beneficii, dar acele beneficii le-ar primi si intr-o companie de aceeasi marime,fara WU, exceptie WU pension, dar ca sa primesti WU pension trebuie sa lucrezi cel putin 10 ani ca WU, sa contribui, si la data pensionarii sa fii WU. WU, isi apara interesele, mai pe romaneste cei cu vechime de 20-35 ani in fabrica dicteaza ce si cum. Totul se invirte in jurul senioritatii, si sa fii tu sanatos daca crezi ca odata angajat, WU va sta in spatele tau. Firmele-s obligate de lege sa plateasca overtime pt hourly employees, si sint obligate sa contribuie la SSA pt fondul de pensie federal. Cele mai multe firme ofera si pensia privata cu cintributia firmei, vacanta si medical leave.
Spartacus, iti spun si de cei cei din "satul" tau vor sa lucreze in WU, pt ca ii vad doar pe cei cu vechime, fara sa stie ce se intimpla in realitate.