Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Alte Vize decat DV

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 04-25-2017, 12:49 AM
MichaelaVA's Avatar
MichaelaVA MichaelaVA is offline
Forumar fidel
Loterist informat
 
Join Date: Aug 2008
Location: Virginia
Posts: 218
Default

Quote:
Originally Posted by pisicutza View Post
Acum am dat peste postarea asta din 2014, uite ca am ajuns in 2017, mai avem 4 luni si un pic de viza L1 si maine se intalneste sotul cu avocatul in speranta ca au terminat actele si depun aplicatia de GC. E tarziu tare, pentri I-140 la EB2 timpul de asteptare e 5,5 luni la Texas. Is curioasa cu ce propunere vine avocatul, ca tare imi e ca trebuie sa aplice si de extensie pentru viza L.
Trebuie sa fiti in status tot timpul. La noi I-140 s-a aprobat repede, cam intr-o luna, dar coada la I-485 era lunga si se misca incet. Nu eram siguri daca ne vine randul la I-485 pana ne expira vizele, asa ca am aplicat intai pentru extensie. Ne-a venit prelungirea de viza cam in 3 luni, iar dupa alte 3 luni am devenit eligibili pentru I-485 si am aplicat acolo. Dosarul de I-485 ne-a luat 3 saptamani, pana l-am terminat si l-am dus la avocat, apoi a durat o luna pana am primit programarea la amprente si inca 6 saptamani de la amprente pana am primit advance parole. Cam la o luna dupa advance parole am primit green card-urile. Ultima prelungire de viza si dosarul de I-485 ne-au costat cam $10,000. Din cate stiu eu, nu este bine sa iesi din US in perioada de change of status, pentru ca iti complici dosarul si trebuie sa depui acte in plus. Nici noi n-am prea vorbit cu avocatul, ne-a trimis doar lista de acte necesare si formularele, la fiecare etapa, si a desemnat un paralegal din office-ul lui, care sa tina legatura cu noi. Mult succes va doresc!

Quote:
Originally Posted by pisicutza View Post
Din pacate nu putem noi contacta avocatul si intreba tot ce am vrea, e o persoana de contact din firma care discuta cu el, probabil ca e o chestiune de bani, ca avocatii taxeaza si un mail , si o foaie de hartie si 2 minute la telefon.
Singura intalnire cu avocatul a fost doar despre atributiile jobului si i-a spus sotului ca nu mai putem sa iesim din US din momentul in care depun aplicatia si pana primim un raspuns la aplicatie. Lucru care e cam ciudat, legea spune ca atat timp cat ai viza valabila poti iesi/intra din/in US. In fine, desi aveam un drum important acasa, am zis ca stam linistiti aici si asteptam...
Nu stiu cum e la voi, dar in cazul nostru persoana desemnata de firma a facut demersurile necesare pentru vize si green card doar pentru aplicantul principal (sotul meu), pentru dependents am completat noi, de fiecare data, si am depus dosarele separat la avocat. Orice iesire din US in perioada de change of status iti schimba I-94, iar situatia intrarilor si iesirilor din US e parte din dosarul de green card. Daca faci modificari in dosar in perioada de pending te costa fiecare modificare vreo $500/persoana, deci noi n-am iesit nicaieri. Plus ca din momentul in care am primit advance parole pana ne-au venit green card-urile a fost o perioada scurta. Noi am cerut advance parole ($1500/persoana) doar pentru ca am avut prieteni care au asteptat dupa GC un an sau chiar mai multi ani, dupa ce au fost la amprente si/sau interviu, asa ca n-am vrut sa riscam sa mai fim blocati pe aici si dupa I-485, pentru ca si asa durata noastra totala de asteptare a fost lunga.

Last edited by Aramis; 04-25-2017 at 05:48 AM.
Reply With Quote
  #32  
Old 04-25-2017, 04:17 PM
pisicutza's Avatar
pisicutza pisicutza is offline
Profesor
Forumo-dependent
 
Join Date: Aug 2010
Location: the wetland of America--> Gdansk, PL-->wetland reloaded
Posts: 773
Default

Multumesc pentru informatii Mihaela!
Pana la urma ieri a avut sotul o intalnire cu persoana din firma care se ocupa de relatia cu avocatii si i-au spus ca termina scrisoarea de justificare pentru EB1, apoi ne-o trimite si noua si o va semna cineva din upper management si aplica de GC. Pentru ca stam prost cu timpul, mai avem doar pana la 31 august stampila in pasapoarte, vor aplica de extensie cu premium processing la L1-A ca sa fim in status.
I-au repetat sa nu mai iesim din US, doar daca e o chestiune vitala si atunci sa ii anuntam pe ei.
Nu stiu exact ce sa fac eu, mai am 3 luni din permisul de munca, mi-as mai cauta un job, dar nu stiu cand si daca voi puteam sa aplic iar de EAD in asa fel incat sa am continuitate, asa ca iar tai frunza la caini, sper ca pentru ultima oara in aproape 9 ani.
Despre cine plateste si ce, nu e clar inca, nu ne-au spus noua nimic inca ca ar trebui sa platim ceva, dar au pomenit de un contract, cum ca sotul se obliga sa stea cu firma un numar de ani. Din ce spui tu costurile pentru o familie se duc lejer la 15 000 USD. Vedem ce va mai urma, cu Dumnezeu inainte!
Reply With Quote
  #33  
Old 04-27-2017, 03:01 AM
MichaelaVA's Avatar
MichaelaVA MichaelaVA is offline
Forumar fidel
Loterist informat
 
Join Date: Aug 2008
Location: Virginia
Posts: 218
Default

Doamne ajuta, Pisicutza, sa fie intr-un ceas cu noroc! Contractul cu angajatorul se practica des in cazurile L1 si H1b, daca le face firma aplicatie de green card. Sotul meu a avut contract pe 5 ani cu clauze de $60,000. Nu stiu cat dureaza si cum se prelungeste EAD-ul in cazul tau. Eu n-am avut drept de munca pe H4 decat atunci cand "priority date" a devenit "current" la I-485. Eu am aplicat pentru I-512 sau EAC, care tine loc de work permit si document de calatorie in acelasi timp. L-am folosit doar o luna, pentru ca dupa aceea mi-a venit GC-ul. Aici gasesti mai multe informatii despre EAD, EAC, advance parole:

https://www.uscis.gov/news/questions...ns-and-answers

La EB interviul nu este obligatoriu. De regula, programarea la interviu nu este semn bun - cei care nu sunt chemati la interviu primesc aprobarile si green card-urile repede. Cei care sunt chemati la interviu la USCIS asteapta in plus cel putin an, adesea li se cer documente suplimentare, iar dupa interviu pot primi aprobare & green card sau denied. La voi lucrurile par destul de clare, nu vad de ce v-ar respinge. Mult succes va doresc!
Reply With Quote
  #34  
Old 04-27-2017, 04:40 AM
pisicutza's Avatar
pisicutza pisicutza is offline
Profesor
Forumo-dependent
 
Join Date: Aug 2010
Location: the wetland of America--> Gdansk, PL-->wetland reloaded
Posts: 773
Default

5 ani si 60 k in conditiile in care ati platit costurile pentru tine si copil/copii voi mi se pare exagerat de mult, speram sa nu fim chiar asa de legati, nu de alta, dar sudul Louisianei nu e locul ideal de trait si deja suntem de aproape 3 ani aici si mai avem un an in 2010-2011. Din ce am mai auzit la cunoscuti in situatii similare contractul de retentie a fost pe 3 ani cu sume de 10-15 k.
Ceilalti colegi ai sotului nu au fost pusi sa semneze astfel de contracte, dar avea firma avocatul propriu, pe cae l-au dat afara anul trecut si acum apeleaza la o firma externa.
Multumesc pentru incurajari!
PS: culmea ironiei, astazi m-au sunat sa ma intrebe daca mai sunt interesata de un job de training coordinator pentru care am fost la interviu acum 3 saptamani si au spus ca revin cu o oferta.
Reply With Quote
  #35  
Old 04-29-2017, 03:35 AM
MichaelaVA's Avatar
MichaelaVA MichaelaVA is offline
Forumar fidel
Loterist informat
 
Join Date: Aug 2008
Location: Virginia
Posts: 218
Default

@ Pisicutza - poti sa accepti oferta de munca, atata timp cat ai EAD-ul valabil. Eventual, intrebati si voi avocatii daca aveti optiunea sa aplicati pentru I-485, EAD si advance parole in acelasi timp, cum am aplicat noi cu vize H. Daca este posibil, ar trebui sa primiti Employment Authorization Card combinat cu Advance Parole pana in august, mai ales daca va face aplicatia premium.

In contractul de retentie sunt mai multe clauze, nu doar cheltuielile firmei cu vize si green card-uri. Pot sa fie despagubiri pentru specializarile pe care le-a platit firma pentru angajat, inclusiv cursuri universitare sau post-universitare. Depinde si ce alte specializari rare /de nisa are angajatului, cat timp le ia lor (si cat costa) sa gaseasca un inlocuitor pe pozitie, daca angajatul pleaca dupa ce-si ia statut LPR? Depide si ce experiente a avut angajatorul cu altii carora le-a aplicat pentru rezidenta, cat de puternica este concurenta in zona, daca le-au mai luat si alti angajati in trecut si pe ce salarii? Conteaza si firma de avocatura cu care lucreaza angajatorul. Noi am avut avocati de la o firma mare si scumpa din Richmond, categoria who's who? Ei s-au ocupat de cazul nostru sase ani (vize, extensii, adjustment of status si contractul de retentie), asa ca au scris in contract de toate. Pentru VA/DC/MD e putin 10k sau 15k, pentru ca multi L1 si H1b holders au salarii cu sase cifre chiar si fara statut LPR. Sa fie cu succes, si sa dureze cat de putin si la voi, asta conteaza cel mai mult!
Reply With Quote
  #36  
Old 04-29-2017, 04:36 AM
pisicutza's Avatar
pisicutza pisicutza is offline
Profesor
Forumo-dependent
 
Join Date: Aug 2010
Location: the wetland of America--> Gdansk, PL-->wetland reloaded
Posts: 773
Default

Quote:
Originally Posted by MichaelaVA View Post
@ Pisicutza - poti sa accepti oferta de munca, atata timp cat ai EAD-ul valabil. Eventual, intrebati si voi avocatii daca aveti optiunea sa aplicati pentru I-485, EAD si advance parole in acelasi timp, cum am aplicat noi cu vize H. Daca este posibil, ar trebui sa primiti Employment Authorization Card combinat cu Advance Parole pana in august, mai ales daca va face aplicatia premium.

In contractul de retentie sunt mai multe clauze, nu doar cheltuielile firmei cu vize si green card-uri. Pot sa fie despagubiri pentru specializarile pe care le-a platit firma pentru angajat, inclusiv cursuri universitare sau post-universitare. Depinde si ce alte specializari rare /de nisa are angajatului, cat timp le ia lor (si cat costa) sa gaseasca un inlocuitor pe pozitie, daca angajatul pleaca dupa ce-si ia statut LPR? Depide si ce experiente a avut angajatorul cu altii carora le-a aplicat pentru rezidenta, cat de puternica este concurenta in zona, daca le-au mai luat si alti angajati in trecut si pe ce salarii? Conteaza si firma de avocatura cu care lucreaza angajatorul. Noi am avut avocati de la o firma mare si scumpa din Richmond, categoria who's who? Ei s-au ocupat de cazul nostru sase ani (vize, extensii, adjustment of status si contractul de retentie), asa ca au scris in contract de toate. Pentru VA/DC/MD e putin 10k sau 15k, pentru ca multi L1 si H1b holders au salarii cu sase cifre chiar si fara statut LPR. Sa fie cu succes, si sa dureze cat de putin si la voi, asta conteaza cel mai mult!
Nu e cazul nostru Mihaela, aici suntem la tara, salarii mici, cine a pus mana pe GC si a avut ceva scoala a fugit mancand pamantul spre salarii de 6 cifre si beneficii bune. E greu tare sa supravietuiesti in zona asta, tu om educat, cu scoala multa, salariu mic si cu sefi cu liceul terminat la limita, fosti muncitori, ajunsi la sute de mii anual, ca deh...sunt "family". Dar sa fim optimisti, vor veni si vremuri mai bune! Am pornit pe drumul acesta, mergem inainte!
Despre proces in sine, din cauza timpului de procesare marit la I-140 nu e indicat sa aplice simultan si de I-485, riscam sa pierdem tot. Pe EB1 - Manager/Executive nu mai merge procesare Premium.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Castigator DV2009, probleme cu o viza anterioara J1 laurcj Am cistigat Loteria Vizelor! 6 05-20-2008 05:56 PM
Viza H-1B (de munca) Canadianu Alte Vize decat DV 4 04-30-2007 11:08 AM
Viza de la Mosu' in 20.12.06 moni77 Experiente personale ale loteristilor 0 12-21-2006 08:58 AM
Castigator la loterie, in US cu viza F Piyuc Am cistigat Loteria Vizelor! 13 05-04-2006 01:12 AM


All times are GMT +2. The time now is 01:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Loteria Vizelor DV 2000 - DV 2017 :: Pagina Loteristilor