Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Alte Vize decat DV

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-20-2014, 04:39 PM
sorin1987 sorin1987 is offline
Membru
Invatzacel
 
Join Date: Sep 2014
Location: London, UK
Posts: 70
Default Green Card obtinut din viza

Salut.

Am citit mai multe site-uri si cateva forumuri si am vazut ca se poate obtine green card si din vizele de tip EB-1 si EB-2 (stiu ca se poate obtine si din alte EB-x sau H, dar dureaza ani de zile si practic nu sunt optiuni viabile).

As vrea sa stiu daca este vreo diferenta intre un green card obtinut prin DV sau unul obtinut sa zicem din viza EB-2, din punct de vedere al drepturilor de rezidenta in SUA.
Daca obtii GC dintr-o viza de tip employment-based este conditionata sederea in SUA de locul de munca?
Sau odata obtinut GC nu mai conteaza care a fost procesul urmat ca sa il obtii?

Multumesc
Reply With Quote
  #2  
Old 11-20-2014, 05:56 PM
Ada.T's Avatar
Ada.T Ada.T is offline
Profesor
Forumo-dependent
 
Join Date: Feb 2004
Location: NJ
Posts: 388
Default

Green card holder = permanent resident (right to live and work in US). Nu conteaza ce statut ai avut inainte de asta.

http://www.uscis.gov/green-card/afte...n-card-granted
http://www.uscis.gov/greencard
Reply With Quote
  #3  
Old 11-20-2014, 06:01 PM
Musashi Musashi is offline
Profesor
Forumo-dependent
 
Join Date: Jul 2004
Location: “There's no such thing as "for sure". That's the only sure thing I do know.”
Posts: 951
Smile Hmm

Quote:
Originally Posted by sorin1987 View Post
Salut.

Am citit mai multe site-uri si cateva forumuri si am vazut ca se poate obtine green card si din vizele de tip EB-1 si EB-2 (stiu ca se poate obtine si din alte EB-x sau H, dar dureaza ani de zile si practic nu sunt optiuni viabile).

As vrea sa stiu daca este vreo diferenta intre un green card obtinut prin DV sau unul obtinut sa zicem din viza EB-2, din punct de vedere al drepturilor de rezidenta in SUA.
Daca obtii GC dintr-o viza de tip employment-based este conditionata sederea in SUA de locul de munca?
Sau odata obtinut GC nu mai conteaza care a fost procesul urmat ca sa il obtii?

Multumesc
Uneori este posibil sa obtii a "conditional green card" - de exemplu in caz de casatorie. Deci vii pe viza K1 te casatoresti si dupa aia iei un green card pe doi ani pe care trebuie sa ti-l schimbi.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-20-2014, 06:59 PM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: MD
Posts: 2,732
Default

In ce priveste drepturile ( dreptul de munca, obtinerea cetateniei) nu exista diferente intre DLV si celelalte cai, exceptie rezidenta obtinuta prin casatorie. Procesul de obtinere a rezidentei e diferit , si probabil se va schimba in curind. Asteptam sa vedem ce spune Obama deseara. Sper sa nu se limiteze la ilegali.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Software Developers in SUA sorin1987 Locuri de munca 64 08-21-2017 09:31 PM
Green card si ssn leo Primii pasi 55 06-25-2010 10:51 PM
Conditii de sedere in SUA pentru posesori green card RFlorian Catre America ! 24 10-09-2007 01:31 AM
Green card gresit Catalin Primii pasi 11 11-23-2004 11:25 PM


All times are GMT +2. The time now is 09:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Loteria Vizelor DV 2000 - DV 2017 :: Pagina Loteristilor