Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Alte Vize decat DV

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 05-04-2015, 05:05 PM
dmstangu's Avatar
dmstangu dmstangu is offline
Moderator
Team Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,120
Default

Daca bunica s-a nascut pe pamant America, e "natural born citizen", si nu imigrant naturalizat. Ceea ce il face automat si pe fiul ei (tatal lui georgian_i) "natural born citizen", si automat si georgian_i e "natural born citizen".

"Natural born citizen" inseamna 1) nascut pe teritoriu American sau 2) nascut din cel putin un parinte American.

georgian_i, daca ai ceva informatii despre bunica, incearca sa o gasesti aici: http://www.ancestry.com/. Daca o gasesti, contacteaza un avocat de imigrari din orasul unde s-a nascut ea si vezi ce-ti zice. Parerea mea e ca exista o farama mica de sansa.
__________________
"If the human brain were simple enough for us to understand, we would be too simple to understand it"
Reply With Quote
  #22  
Old 05-04-2015, 10:00 PM
georgian_i georgian_i is offline
Junior Member
Bobocel
 
Join Date: May 2015
Posts: 2
Default

multumesc pentru raspunsuri....situatia e in felul urmator: strabunicul meu a emigrat in america (nu stiu anul,si nu stiu nici cand s-a intors), acolo a avut doi copii: bunica, (care s-a intors in romania cand avea aproximativ 14 ani, unde s-a si casatorit) si un baiat care a ramas stabilit in florida (despre care nu am alte detalii).
nici bunica nici tatal meu nu mai traiesc. bunica s-a nascut in 31 august 1922 si numele ei de fata a fost maier ana, dar locul nasterii nu-l cunosc. incerc sa fac rost de certificatul ei de nastere.
despre mine pot sa zic ca am 33 de ani ,sunt casatorit, fara copii, si am mai fost in america unde am ramas peste viza.
Reply With Quote
  #23  
Old 09-23-2016, 11:01 AM
elaleo's Avatar
elaleo elaleo is offline
Membru
Bobocel
 
Join Date: Aug 2012
Location: USA
Posts: 49
Default Ir 5 visa

Dupa aproape 7 luni de la inceperea prepararii documentelor si dupa 3 ani de la venirea noastra aici, mama mea a ajuns in State zilele acestea. Bucurie imensa pentru noi, ca am putut realiza aceasta etapa in viata noastra.
Citisem pe multe forumuri despre IR5 viza, dar nu ma asteptam ca procesul sa fie asa de rapid pentru reintregirea familiei.

Acum o sa incepem sa aplicam pentru ssn/DL/cont bancar ecc

Life is good.
__________________
N.Y.P.D - Courtesy Professionalism and Respect
Reply With Quote
  #24  
Old 09-23-2016, 02:48 PM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: MD
Posts: 2,729
Default

Felicitari si succes in continuare!
Reply With Quote
  #25  
Old 09-23-2016, 10:46 PM
Corina M Corina M is offline
Profesor
Forumo-dependent
 
Join Date: May 2012
Location: home
Posts: 386
Default

Felicitari! Chiar ca a fost rapid.
__________________
05/02/12 Status check (winner)
05/10/12 Documents sent to KCC
08/17/12 Appointment letter received
10/15/12 Medical visit at Regina Maria
10/16/12 Interview at US Embassy, Bucharest.
03/28/13 Entry in US & get the permanent resident status.
Reply With Quote
  #26  
Old 05-09-2018, 05:25 AM
Choice777 Choice777 is offline
Junior Member
Bobocel
 
Join Date: May 2018
Posts: 2
Default

Salut. As vrea sa stu daca am inteles corect. Sa zicem ca o sa castig la loterie, ajung in SUA si lucrez, totul stabil si frumos si dupa 5 ani am cetatenie.
Pot sa-mi aduc parintii in SUA folosind IR5 ?!? Se poate si inainte de limita de 5 ani cand nu sunt inca cetatean ci doar am cardul verde ?
Probabil se cere dovada din partea mea ca pot sa-i suport financiar, nu ? Ceva detalii aveti despre asta, gen suma totala/sume castigate pe an/etc ? Va multumesc.


ps: Inca ceva oarecum separat. Cei care v-ati chemat parintii in SUA, au fost cazuri in care fie nu au vrut sa vina, sa se desprinda din Ro, fie au venit si nu le-a placut ritmul vietii, distantele mai mari, clima, lipsa de fete cunoscute/prieteni ? Ce experiente aveti pe tema asta ? Vreau sa stiu daca nu cumva imi fac sperante inutile.
Reply With Quote
  #27  
Old 05-09-2018, 04:09 PM
axacos's Avatar
axacos axacos is offline
Junior Member
Bobocel
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 26
Default

Parintii ii poti aduce cu greencard doar dupa ce ai tu cetatenie. Cu viza turistica pot veni oricand. In medie, procesul dureaza cam 6 luni daca depui actele de sponsorizare in America si parintii se afla pe teritoriul american. Daca tot procesul are loc in Romania, cred ca dureaza ceva mai mult, dar nu stiu cat.
Am prieteni f buni care si-au adus parintii si s-au adaptat f bine aici.
Ai mei nu vor deocamdata sa vina, plus ca nu le place America (mamei mele mai ales, tata cred ca ar fi ok). Conteaza f mult in ce conditii traiesc acasa in Romania, de la ce pleaca, unde si la ce vin si pentru ce vin....
Ca sume castigate pe an....cred ca daca ai vreo $150000 (probabil si mai putin) pe an de familie (depinde cred si de cati dependenti ai), e ok.
Reply With Quote
  #28  
Old 05-09-2018, 07:10 PM
Radius Radius is offline
Profesor
Forumo-dependent
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 325
Default

Am ceva prieteni care si-au adus parintii. Copii sunt cetateni si parintii au obtinut green card.
Nu cunosc si nici nu am auzit de la cineva de vreun "parinte" (mama/tata) care sa se fi adaptat aici. Toti vor inapoi in Romania. Iar foarte multi nici nu vor macar sa vina. Un motiv important pentru care ar veni este sa-si vada nepoteii, dar cam atat.
Motivele principale: fie au servici si deci nu pot lipsi prea mult, fie sunt pensionari si sunt prea batrani sa calatoreasca.
Cei care vin se lovesc de o singuratate amarnica, depind de copii lor sa fie transportati cu masina peste tot unde vor sa mearga si de obicei sunt blocati in casa cu treburi (facut mancare, curat si ingrijit copii) fara sa socializeze cu aproape nimeni. Abia asteapta sa plece.
Cei care raman pe durata mai lunga se descurca destul de greu, stau singuri la apartament (mai rar stau cu copii lor pe durata lunga), nu cunosc limba, nu conduc masina mai mult de 2 sau 3 mile distanta de casa si poate doar pe la biserica sa mai socializeze un pic cu altii ca ei. Cu timpul devin uitati si chiar o povara pentru copii lor. Cunosc personal un astfel de om care nici macar telefon nu avea desi e bolnav de diabet si batran. Deci utat de proprii copii.

Daca planuiesti sa-ti aduci parintii pe termen lung, mai ales daca ei sunt trecuti in varsta a III-a, e de recomandat sa fii pe lanaga o comunitate de romani ca se integreze acolo. Tu vei fi prea preocupat de servici, viata, etc.
Si daca nu ai timp de ei, mai bine lasa-i in Romania unde au un ritm al vietii...
Reply With Quote
  #29  
Old 05-10-2018, 05:06 AM
Choice777 Choice777 is offline
Junior Member
Bobocel
 
Join Date: May 2018
Posts: 2
Default

Multumesc pentru raspunsuri.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Formularul I-130 pt. reintregirea familiei flo1966 Alte Vize decat DV 110 06-29-2016 09:16 AM
Cat dureaza obtinerea unei vize pentru reintregirea familiei? Sunnyman Alte Vize decat DV 16 05-02-2012 08:15 AM
reintregirea familiei Irinuca Despre cetatzenie 2 06-21-2010 01:14 PM
reintregirea familiei sau J 1? kay Vreau sa aplic la Loteria Vizelor 3 08-18-2009 04:47 PM
Immigrant Visa Family Sponsored ( reintregirea familiei) vvia Alte Vize decat DV 5 07-31-2009 12:33 PM


All times are GMT +2. The time now is 01:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Loteria Vizelor DV 2000 - DV 2017 :: Pagina Loteristilor