Mi-am schimbat job-ul fix din acest motiv.
E foarte beneficiar sa ai un job intr-un domeniu in care interactionezi/network cu mai multa lume (clienti, echipe) care au influenta puternica in domeniul tau. Daca esti blocat intr-un beci de companie sub un manager care te tine constant in intuneric, nu mai cresti. La un moment dat vei deveni obsolete. In societatea de azi, eu cred ca e chiar sanatos sa-ti schimbi jobul mai des chit ca (sau crezi tu ca) esti bine platit sau ai o pozitie stabila. Numai si exercitiul de-a intra in contact cu recruiteri, head hunters sau de a merge la interviuri iti imbunatateste dramatic networking skills si inclusiv lista de contacte.
Toti (dar TOTI!) cei care au devenit faimosi sau bogati au facut-o pe spatele networking-ului. (Chiar si aia care au castigat bani la loterie, au apelat la avocati, agenti financiari, banci, investitori, etc. din network-ul lor. Iar cei care nu au facut asta pentru ca nu stiau pe nimeni de valoare, au pierdut rapid castigurile).
Netwoking este ceva care pentru unii vine in mod natural, din personalitatea lor. Pentru altii este un skill care trebuie dobandit. Nu reusesti in SUA fara networking! Prietenii si cunostintele devin factori foarte importanti in viata ta (profesionala si personala). Este unul din motivele pentru care unii aleg sa nu mai emigreze din Romania in SUA, chiar si dupa ce au castigat la DV. Vii aici si tre s-o iei de la capat, sa-ti cladesti un nou network, noi prietenii, noi cunostinte. Este usor cand esti la varsta fertilitatii (vine parca natural), dar este mult mai greu cand ai depasit-o.
Asadar, nu ignorati networking-ul, in special daca sunteti proaspeti veniti in SUA. Formati cat mai multe legaturi, mentineti-le pe cele fructuase. Sa nu fie o zi in care nu se intampla nimica!
|